Make your own free website on Tripod.comLeidscheRijn Terwijde Eilandenrijk
Nieuws Leidsche Rijn

Nieuws

Op deze pagina worden nieuwsberichten omtrent Leidsche Rijn algemeen en het project Eilandenrijk weergegeven.
 
8 oktober 2002
 
Leidsche Rijn tot 2005 nog slechter bereikbaar
bron: Utrechts Nieuwsblad

Utrecht - Leidsche Rijners moeten er rekening mee houden dat het de komende twee jaar nog lastiger wordt hun wijk met de auto in en uit te komen. Dit als gevolg van een groot aantal werkzaamheden aan wegen, bruggen en het spoor. Dit zei wethouder W.Lenting van Leidsche Rijn toen hij de plannen voor auto, openbaar vervoer en fiets presenteerde voor de komende jaren. De plannen hebben als motto: op weg naar een bereikbaar Leidsche Rijn. Lenting zei dat de bewoners de komende anderhalf, twee jaar door de zure appel moeten heenbijten. Pas na die tijd, zo verwacht hij, treedt een 'aanzienlijke' verbetering van de bereikbaarheid op.

 
 
Fietsbrug Leidsche Rijn niet vervroegd
bron: Utrechts Nieuwsblad

Utrecht - Utrecht ziet af van het versneld aanleggen van de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Leidsche Rijn. De brug wordt nu in 2010 aangelegd. Dit deelde wethouder W. Lenting dinsdag 8 oktober mee op een persconferentie. De brug zou, volgens hem, de komende jaren amper gebruikt worden omdat de route niet aantrekkelijk is. Aan de kant van Leidsche Rijn moet een groot deel van het gebied rond het fietspad nog worden ingericht. Zo moet onder meer de A2 nog verlegd worden.

Noodtreintje Leidsche Rijn-Utrecht

bron: Utrechts Nieuwsblad

Leidsche Rijn krijgt mogelijk volgend jaar een provisorische treinverbinding met Utrecht Centraal. De trein moet gaan rijden vanuit het tijdelijke station Terwijde aan de Utrechtseweg. Eind volgend jaar wordt het station ingepast in de gewone NS-dienstregeling. Dat zei verkeerswethouder Van den Bergh van Utrecht dinsdag 8 oktober op een gezamenlijke persconferentie met regio, provincie, Rijkswaterstaat en Railinfrabeheer. De partijen zijn onlangs intensief overleg gestart om de bereikbaarheid van Leidsche Rijn en de regio te verbeteren. Railinfrabeheer verwacht dat eind dit jaar een akkoord wordt gesloten over de spoorverdubbeling van de lijn Utrecht-Woerden. Er komen vier sporen op een zes meter hoog talud. Het werk moet in 2004 beginnen en de eerste twee sporen liggen in 2007 op hoogte. In 2010 is het hele project afgerond.Leidsche Rijn krijgt drie stations: een in het toekomstige stadshart bij de A2, een nieuw station in Vleuten en een halverwege, in Terwijde. Daar is al begonnen met de bouw van een tijdelijke halte, die eind volgend jaar in de dienstregeling wordt opgenomen.
Wethouder Van den Bergh werkt er momenteel aan om al eerder een treintje te laten stoppen in Terwijde. We kijken of we er iets kunnen uitpersen, maar er moeten wel genoeg reizigers zijn.??De aanleg van vrijliggende busbanen in Leidsche Rijn, waar uiteindelijk het hoogwaardig openbaar vervoer overheen moet rijden, gaat de komende jaren gewoon door. Het is echter nog onbekend, wanneer het hov daadwerkelijk gaat rijden.

Home

Project info | Nieuws project | Bewoners | Foto's | Forum | E-mail | Links

Enter supporting content here