Make your own free website on Tripod.comLeidscheRijn Terwijde Eilandenrijk
Nieuws

Nieuws Eiland 3 & 11

24 september
 
Vandaag hebben we de oplevering gehad van onze woning ! Gelukkig waren er weinig mankementen, alleen een paar kleine beschadigingen die binnen het uur gerepareerd waren. Ook was ons ligbad nu goed geplaatst, want die zat bij de vooroplevering nog verkeerd om. Alleen een aantal krasjes in het raam moeten nog weggepoetst worden. Nu begint het klussen, we gaan de muren structuurverfen en laminaat leggen op de benedenverdieping. Zie de foto pagina voor de allerlaatste foto's van de bouw van ons huis !
 
31 augustus
 
Helaas, de deur zat dicht vandaag, maar we hebben wel gezien dat er een hoop gedaan is. De radiator in de keuken is aangesloten, de aansluiting voor de CAI is gemonteerd, de deurposten zijn geplaatst en het raamkozijn in de slaapkamer aan de kant van de vide is geplaatst. Ook was de tuindeur gemonteerd, zie foto's .
 
24 augustus
 
De schuurtjes zijn afgewerkt en de toiletten staan ook klaar om gemonteerd te worden. Verder zijn ze bezig met de electriciteitsmeter in de meterkast en aan de voorkant van ons huis zijn ze bezig met het aanleggen van het leidingwerk, zie foto's . Nog een week of 4/5 en dan is het zover...
 
17 augustus
 
Ze zijn weer aan het werk in onze woning ! De plafonds zijn gespoten en ook zijn ze aan de voorkant van onze woningen bezig met de leidingen, waarbij een waterpomp gebruikt wordt? Dit hadden we ook al gezien bij de woningen 416 t/m 421 dus waarschijnlijk is dat wel gebruikelijk. Ook staan er op de Rijnkennemerlaan de eerste bushokjes van Terwijde!!, zie foto's  
 
6 augustus
 
Werkwijze aanmaken nieuw account op forum:

- Klik op "maak account"
- Vul in "log-in naam" (bijv Jolanda414F3) LET OP gebruik geen spaties!!
- Vul in dit scherm de rest van de gegevens in en vink bij "I agree to Network54's" het hokje aan.
- Klik op "Maak account"
- Klik in volgend scherm op "Return to the forum"
- Het hoofdscherm van het forum wordt geopend.
- Klik op "bericht" indien je nieuw bericht wilt aanmaken of klik op "respond to this message" als je op bericht wilt reageren.
- Klik in het volgend scherm dat verschijnt op "apply for membership"
- Klik in volgend scherm op "apply to group"
- Per e-mail ontvang je direct of binnen enkele minuten een validation key
- Open de e-mail en klik op de "link" in de e-mail
- Er verschijnt een scherm met de mededeling dat je account is aangemaakt.
- Open het forum opnieuw je bent nu ingelogd en je kan direct een nieuw bericht aanmaken of reageren op een nieuw bericht.

Bij een volgende bezoek aan het forum kan je op dezelfde wijze inloggen als voorheen middels het openen van het forum en klik op "inloggen". Je dient dan net als voorheen je account en paswoord op te geven. Let op!! Zet vinkje bij "Upgrade Your Account to a Network54 Select Account" uit " en klik op "nu inloggen" daarna ben je ingelogd en kan je berichten plaatsen en reageren.

Bovenstaande stappen zijn dus eenmalig uit te voeren en het forum zal daarna hetzelfde werken voorheen!!!

Indien het niet lukt om middels bovenstaande werkwijze in te loggen laat het even weten via e-mail
peters_jolanda@hotmail.com
 
31 juli
 
De laatste tijd worden op het forum berichten geplaatst met een zeer negatieve toon ten op zichte van elkaar. Wij stellen dit als websitebeheerders net als vele andere forumbezoekers niet op prijs. Het forum is hiervoor niet bedoeld en wij verzoeken de forumbezoekers dan ook op een fatsoenlijke wijze met elkaar te communiceren en elkaars mening te respecteren. Wij hebben als websitebeheerders ook getracht een oplossing te zoeken om anonieme reacties te weren en om bezoekers die zich niet 'gedragen' op het forum geen toegang meer te geven tot het plaatsen van berichten.
 
Vanaf heden dient iedere forumbezoeker die een bericht wil plaatsen op het forum een (nieuw) inlogaccount aan te maken met een gevalideerd e-mailadres. Na het aanmaken van een (nieuw) inlogaccount ontvang je per e-mail met toegangscode voor het forum. Alle bezoekers worden hierdoor toegevoegd aan een groep. Dit biedt de mogelijkheid om bezoekers die niet op een fatsoenlijke wijze met elkaar communiceren uit deze groep te verwijderen waardoor deze bezoekers geen berichten meer kunnen plaatsen op het forum. Ook zullen anonieme bezoekers uit de groep worden verwijderd.
 
Het inlogaccount dient als volgt te worden opgebouwd: Naam + bouwnr + woningtype + eilandnr (bijvoorbeeld Jan414F3)
 
27 juli
 
De schuurtjes zijn nog net geplaatst voordat de bouwvak is begonnen. Ze zijn helaas nog niet zo mooi afgewerkt zoals bij de opgeleverde woningen, zie foto's. Verder is er niets meer gedaan in onze woning de afgelopen weken. Dus moeten ze na de bouwvak nog flink aan de slag om alles volgens planning af  te krijgen ! 
 
15 juli
 
Afgelopen donderdag konden we toch weer naar binnen in onze woning ! Waarschijnlijk doen ze niet altijd de deuren op slot door de week. Ze zijn bezig geweest met de plinten op de eerste verdieping en ook ligt ons bad (zie foto's) klaar om ingebouwd te worden. Verder was het ventilatiesysteem aangebracht.
 
We hebben de link www.eilandenrijk.nl/fase2 toegevoegd aan de link pagina, hier is goed te zien hoe eiland 5 en 6 er uit komen te zien (ziet er leuk uit!). Ook is de site van Henko & Vanessa  www.henko.nl/huis2.htm toegevoegd (typeB1 bouwnummer 130).
 
6 juli
 
26 juni is voorlopig voor het laatst geweest dat we onze woning van binnen hebben kunnen zien, want het huis zat vandaag helemaal op slot ! Jammer, maar ook wel goed anders is zo al ons sanitair en verwarming weggehaald, en het is nog maar een paar maanden tot aan de oplevering. Wel hebben we gezien dat er nu tuinaarde in onze tuintje ligt (zie foto's). Ook zijn ze bij de blokken voor en achter ons bezig met het spuiten van de plafonds (maar bij ons blok nog niet). Op eiland 11 zijn weer wat huizen opgeleverd. Bij deze huizen zijn de parkeerplekken nog niet helemaal klaar en is ook het gras nog niet aangelegd, overigens is het maar de vraag of het gras het wel overleeft ziet er al knap geel uit op sommige plaatsen !
 
26 juni
 
Het is even geleden (we waren op vakantie), maar we hebben weer wat nieuwe foto's gemaakt. Bij onze woning zijn ze bezig geweest met betegelen van toilet en badkamer, verder waren de binnenmuren gestuct en is ons "terras" aangelegd. Vandaag zijn de eerste woningen opgeleverd op de Walter KolloLaan, dus zijn we even wezen kijken hoe het geworden is (zie foto's).Het viel ons op dat er veel gras is gelegd rond het huis en ook in het voortuintje, we nemen aan dat de gemeente dit dan gaat onderhouden (?). De buitenlampen in de achtertuin ontbraken nog zagen we. Wel is er een horizontale ijzeren stangen geplaatst boven tegen het hoge raam om een ladder tegen te plaatsen denken we. Ook zagen we dat er vlaggenmasthouders zijn geplaatst !!
 
10 juni
 
Bij onze woning zijn afgelopen week de electriciteitsleidingen aangelegd. Ook viel ons op dat een paar leidingen in het plafond anders waren gelegd (uitgeboord)  zodat deze nu wel precies in de binnenmuur vallen. Ook zijn we onze achterburen Dennis en Angelique (bouwnummer 420) tegengekomen!  Op eiland 11 zijn ze bezig met de stoep en wat we niet hadden verwacht is dat de type F woningen ook een klein voortuinje krijgen (zie foto's),  we hebben nog eens in de brochure gekeken en het is ook te zien op de kaart. Ook de schuurtje worden nog anders ze zijn nu bezig hout regelwerk te monteren wat het zeker een stuk fraaier maakt !
 
9 juni
 
Van Maarten (bouwnr 193 woningtype F eiland 11) hebben we via de e-mail vernomen dat zijn huis op donderdag 26 juni zal worden opgeleverd. Dus in week 26 worden de eerste woningen van woningtype F opgeleverd.
 
1 juni 2003
 
Zoals verwacht is bij onze woning afgelopen week de zwarte beplating aangebracht, de buitenkant is nu dus echt af ! Binnen hebben ze in de binnenmuren leidingen gefreesd en ook in de badkamer een aantal leidingen aangelegd. Op de foto pagina staat ook een foto van de waterwoningen die nu ook de grond uitschieten en echt heel groot worden. Verder zijn ze op eiland 11 bezig met het verharden van de straaten.
 
26 mei 2003
 
Voor woningtype A1.4 van eiland 1 is een website vervaardigd door Ronald & Tanja: website www.home.zonnet.nl/ronaldtanja/ De link naar deze website is ook geplaatst op de pagina Links van deze website.
 
25 mei 2002
 
De binnenmuren staan al in onze woning, leuk om dit nu in onze eigen woning te zien. Bij bouwnummers 416 t/m 421 van eiland 3 hebben ze al het zwarte plaatmateriaal al aangebracht, dus waarschijnlijk volgende week ook onze woning ook wel. Op eiland 11 staan de eerste schuurtjes (zie foto's), zijn wel erg zwart, maar de ruimte in de schuurtjes valt erg mee. Verder zijn bij blok 188 t/m 193 de wandcontactdozen al gemonteerd. We zijn ook nog even bij het Romeinse schip wezen kijken, was erg indrukwekkend (en druk...).
schip.jpg
 
18 mei 2002
 
We zijn vandaag via de toekomstige Rijnkennemerlaan de wijk ingereden, waarbij ons opviel dat ze zijn begonnen met heien van het "Kinder Cluster". Deze (fiets)route is, komende vanuit Utrecht, trouwens een stuk sneller dan de route langs het station en daarna pas de wijk in.
Bij onze woning zijn de muren nu ook afgewerkt en dus mooi wit geworden. Bij bouwnummers 416 t/m 421 van eiland 3 zijn ze al begonnen aan de binnenmuren. Op eiland 11 hebben nu alle type F woningen de zwarte beplating en zijn ze bij blok 188 t/m 193 bezig met het plaatsen van de verwarmings radiatoren. Verder viel ons op dat de Waterwoningen nu ook de grond uitschieten en erg groot worden !
(helaas vandaag geen foto's, de camera deed het niet meer...).
 
12 mei 2002
 
Zie op de bewonerspagina de straatnamen en huisnummers van alle woningtypen van eiland 3 & 11.
 
11 mei 2003
 
De stijgers zijn weggehaald bij de eerste paar blokken van Eiland 3, dus mischien hebben deze woningen binnenkort ook al de zwarte beplating!. Verder hebben ze bij onze woning de vloer gesmeerd en zijn ze bezig de muren af te werken (scheuren en hoeken worden mooi vlak gemaakt). Waarschijnlijk wordt dit aankomende week bij onze woning afgemaakt want de stoeltjes van de werklieden stonden nog in onze woning. Op Eiland 11 hebben ze bij blok 188 t/m 193 de tuinen aangevuld met aarde en zijn er (een paar) tegels gelegd in de tuinen. Waarbij opviel dat bij 1 woning geen aarde was gestort maar alleen zand?  Verder zijn de plafonds bij dit blok ook al gespoten. Zie ook foto's.
9 mei 2003
 
Via Gemeente Utrecht, Dienst stadsontwikkeling afdeling bouwbeheer, hebben wij een exemplaar ontvangen van het huisnummerbesluit van 17 april 2003. Het huisnummerbesluit bestaat uit een brief, tekening, normblad en lijst met nieuwe straatnamen en huisnummers verstuurd op 7 mei 2003 naar projectburo Leidsche Rijn en alle projectontwikkelaars die de woningen bouwen waarvoor dit besluit wordt afgegeven.
 
In de brief staat vermeld dat tijdens de voorbereiding van dit besluit veel gewijzigd is in de straatnamen, huisnummers en aantal woningen. De straatnaam van alle woningtype F op eiland 3 & 11 wordt Walter Kollolaan. Zie op de  bewonerspagina de huisnummers van woningtype F van eiland 3 & 11.
 
7 mei 2003
 
De website van de bewonersvereniging Terwijde is online: www.terwijdeweb.nl !
 
6 mei 2003
 
De volgende bewoners hebben ook een website vervaardigd met o.a. foto's en nieuws van hun toekomstige woning:
 
Voor bouwnummer 3  van eiland 10 is een website vervaardigd door Ronny & Piet: www.rfhoogla.freeler.nl
 
Voor bouwnummer 7 van eiland 10 is een website vervaardigd door Verina & Piet: www.zijtveld.com
 
Voor woningtype F van eiland 3 is een website vervaardigd door Tonny & Machteld: www.tonnyenmachteld.nl
 
Deze links zijn ook geplaatst op de Links pagina van deze website.
 
3 mei 2003
 
Weer wat vordering in onze woning de electriciteitleidingen zijn getrokken, de vensterbanken gemonteerd en ze zijn begonnen met de vloer van onze badkamer zie foto's. Op Eiland 11 waren een paar deuren open waardoor we voor het eerst foto's hebben kunnen maken van de muren op de eerste verdieping (met dank aan bouwnummer 181). De grootte van de kamers viel ons gelukkig niet tegen. Verder was er al veel plaatmateriaal aangebracht en was er bij blok 188 t/m 193 begonnen met de betegeling van de muren van toilet en badkamer, ook was men voor dit blok druk bezig met graafwerk en aansluiten van de leidingen.
 
26 april 2003
 
Helaas deze week weinig gedaan in onze woning, maar dat is ook niet zo gek na de progressie van de afgelopen maand. Wel waren de bouwnummers op de ramen geplakt en hing er binnen een beschrijving van het meer en minder werk voor onze woning (gelukkig klopte alles). Ook was het dak nu helemaal klaar. Op eiland 11 waren ze iets verder gekomen met het plaatmateriaal zie foto's.
 
25 april 2003
 
We hebben van de aannemer (Bontebal) gehoord dat de oplevering voor woningtype F per blok gaat plaatsvinden, dus per 3 of 6 huizen tergelijk, dit geldt alleen niet voor het laatste blok van eiland 11 die waarschijnlijk in tweeen wordt opgeleverd. Verder wordt er bij eiland 3 bij blok 416 t/m 421 begonnen met opleveren (huidige prognose oktober)
 
20 april 2003
 
Ik heb gisteren alle foto's verplaatst naar een andere site. De site was de afgelopen weken moeilijk bereikbaar omdat soms de bandbreedte limiet bereikt werd. Denk dat door deze aanpassing het probleem opgelost is. We hadden niet verwacht dat het zo storm zou lopen, mischien wordt het nu ook wel interressant voor sponsors? De sponsor zou dan een logo kunnen aanleveren die dan op de website geplaatst wordt, tegen een redelijke vergoeding :-) Dus als nog iemand een sponsor weet, bijv keukenzaken, zonwering etc., laat ze even mailen naar ons! Belangrijk voordeel voor hun om ons te sponsoren is dat we momenteel zo'n gemiddeld 60 bezoekers per dag van heel de wijk Terwijde krijgen !!
 
19 april 2003
 
Er staan weer een paar nieuwe foto's op de website. Het plaatmateriaal bij het laatste blok van eiland 11 is nu aan 1 kant klaar, verder zijn ze bij onze woning bezig met de verwarmingsleidingen en bij bouwnummers 416 t/m 421 zijn bij sommige woninge al de vloeren al gestort.
 
17 april 2003
 
Vandaag met de post van Bouwfonds de nieuwe prognose ontvangen van de opleveringsdatum. Geen veranderingen ten op zichte van de vorige prognose helaas. Wij verwachtte bij deze prognose dat voor woningtype F op eiland 3 de verwachtte opleveringsdatum eerder zou zijn dan okt - nov 2003, het gaat met deze woningen namelijk ook erg hard. Prognose opleveringsdatum woningtype F op eiland 11 is juli - aug - sept 2003.
 
16 april 2003
 
Vandaag zagen we op het forum een bericht van Tonny dat de bouwvakkers zijn begonnen met het aanbrengen van het zwarte plaatmateriaal bij het laatste rijtje van eiland 11. Voor ons een reden om gelijk de fiets te pakken om even te gaan kijken, want we zijn toch wel erg nieuwsgierig wat voor effect dit geeft. Je koopt een huis op tekening en dan is het afwachten of hoe het in werkelijkheid is als het er eenmaal staat. We hebben een paar foto's gemaakt, en het resultaat tot nu toe (er is nog maar een klein gedeelte gedaan) valt ons helemaal niet tegen!
 
13 april 2003
 
Wat ons vandaag als eerste opviel is dat er nu ook op eiland 3 tijdelijke deuren zijn geplaatst, gelukkig zat onze deur nog niet op slot! Bij bouwnummers 413 t/m 415 zijn ze nu bezig met de dakbedekking, ook is de trap gemonteerd en is er op de eerste verdieping gefreesd voor het leiding werk. Bij bouwnummers 416 t/m 421 is de dakbedekking bijna klaar en zijn ook de leidingen voor de verwarming al gelegd. Eiland 11 vorderd ook flink we zagen zelfs al een container van de sanitair leverancier Raab Karcher staan (zie foto's)!
 
6 april 2003
 
We zijn vandaag onze buren (bouwnummer 413) tegengekomen, leuk om te zien wie naast je komt wonen! Verder waren de ramen al geplaatst en waren ook al de leidingen gefreesd. Bij eiland 11 blok 188 t/m 193 waren bij een paar woningen al binnenmuren geplaatst. Op de foto's is het (grote!) raam van de slaapkamer naar de vide goed te zien.
 
30 maart 2003
 
Er is deze week weer een hoop gedaan bij onze woning! Bij de eerste twee blokken is het dak geplaatst en de "dakkapel", ook de isolatie is helemaal klaar. Op eiland 11 was bij blok 188 t/m 193 te zien dat de muren zijn aangesmeerd. Verder is ons opgevallen dat de badkamer toch wel erg klein is ... (zie foto's).
 
23 maart 2003
 
Er is veel gedaan bij onze woning, er is gemetseld, er zijn stijgers geplaatst en de kozijnen aan de tuin-kant boven zijn geplaatst (zie foto's)! Deze kozijnen zijn bij de meeste blokken van eiland 3 geplaatst. Op eiland 11 was bij blok 188 t/m 193  tot onze verrassing de stijgers weggehaald (waarschijnlijk hebben ze deze niet nodig om het plaatmateriaal aan te brengen?), verder waren de vloeren beneden en boven gestort en lagen er veel gipsen stenen klaar voor de binnenmuren.
 
16 maart 2003
 
Vandaag zijn we vanwege het mooie weer op ons fietsje naar het bouwterein gegaan. Bij onze woning zijn ze de witte stenen bij de fundering aan het metselen en bij blok 416 t/m 421 hebben ze erg veel gedaan; o.a. kozijnen boven aan de tuin-kant en bijna al het metsel werk beneden. Bij allen woningen op eiland 11 is nu het dak geplaatst, en helaas kunnen we bij de meeste woningen van eiland 11 niet meer naar binnen, er zijn namelijk tijdelijke deuren gemonteerd ( zie foto's)!! Wel hebben we via de stijger nog even naar binnen gekeken en zagen we dat ze boven zijn begonnen met de badkamer (ijzeren vloer constructie en een paar balkjes voor de muren). Verder hebben we nog een beetje rond gefietst en valt ons op dat er toch wel echt veel huizen gebouwd gaan worden!
 
9 maart 2003
 
Joepie!, de muren van de eerste verdieping van onze woning zijn geplaatst, bij de eerste 3 blokken van eiland 3 was dit afgelopen week gedaan. Bij Eiland 11 waren bij de laatste 3 blokken van eiland 11 de trappen geplaatst. Verder waren ze bij blok 188 t/m 193  bezig met het aanleggen van de waterleidingen en de rood/blauwe verwarmingsleidingen, zie foto's. Ook waren bij sommige huizen de houten plaat voor de vide weggehaald waardoor nu het effect van de vide goed te zien is, er komt erg veel licht naar binnen, waardoor de woonkamer nog groter lijkt!
 
7 maart 2003
 
De website heeft een nieuw forum!!!
 
Het oude forum heeft een beperkte capaciteit m.b.t. aantal berichten. Doordat het aantal reacties op het forum de laatste tijd sterk is toegenomen is deze capaciteit niet meer voldoende. De afgelopen weken liet Bravenet automatisch oude berichten van het forum verdwijnen. Mede daarom is gekozen een nieuw forum op de website te plaatsen met een onbeperkte limiet voor berichten. Tevens worden op het nieuwe forum alle reacties op een bepaald bericht onder elkaar weergegeven bij het openen van het bericht, zodat niet elke reacties meer apart geopend hoeft te worden.
 
De (meeste) berichten van het oude forum zijn overgezet naar het nieuwe forum.
 
6 maart 2003
 
Vandaag met de post van Bouwfonds de nieuwe prognose ontvangen van de opleveringsdatum. Weinig veranderingen ten op zichte van de vorige prognose alleen dat bouwnummers 170 t/m 193 van woningtype F misschien een maandje eerder worden opgeleverd juli-aug-sept in plaats van aug-sept 2003. Was natuurlijk te verwachten het gaat bij deze bouwnummers ook erg hard met de bouw. Toch verwachten (hopen) wij dat de woningtype F op eiland 3 ook eerder worden opgeleverd dan okt-nov 2003, dus we kijken uit naar de volgende prognose!!
 
1 maart 2003
 
Het was vandaag druk op de bouwplaats veel toekomstige bewoners die met het mooie weer even gingen kijken naar de vorderingen! Bij blok 416 t/m 421 van Eiland 3 zijn ze begonnen met de eerste verdieping en liggen ook de dakplaten al klaar, dus denk dat ze komende week ook wel bij onze woning aan de eerste verdieping gaan werken. Verder waren er nog bouwvakkers bezig (!) beton te storten op de palen van de schuurtjes. Bij Eiland 11 zijn nu bij meer blokken de daken al geplaatst en de buitenste muren gemetseld (zie foto's). 
 
28 februari 2003
 
De website van www.LeidscheRijn.nl is vernieuwd en bevat nu ook meer informatie over Terwijde. Indien je bij trefwoord zoekt op Terwijde krijg je informatie over basisscholen, winkelcentra, kinderdagverblijven, waterwinpark, links etc. Ook is er een kaartje waarop je kan zien wat de straatnamen worden (al is niet bekend of deze al definitief zijn) en ook kan je zien waar bepaalde voorzieningen komen zoals sport, bibliotheek, speelplekken, scholen etc.
 
27 februari 2003
 
Voor woningtype E van eiland 3 is een website vervaardigd door Robert & Liesbeth: website members.lycos.nl/typee De link naar deze website is ook geplaatst op de pagina Links van deze website.
 
22 februari 2003
 
Weer een paar nieuwe foto's op de site, op Eiland 3 is waarschijnlijk door de vorst niet zo veel gedaan, wel zijn de verkeerd geplaatste achtergevels van bouwnummer 399 t/m 402 weer verwijderd!!! Op Eiland 11 zijn bij blok 188 t/m 193 nu allen ramen geplaatst, binnen zijn ze druk aan het vrezen geweest om de electriciteitskabels aan te leggen en liggen de leidingen voor verwarming/water al klaar. Via een houten trapje in de woonkamer was nu ook makelijker op de eerste verdieping te komen. Op de eerste verdieping lag de zwart metalen afscheiding voor de vide al klaar.
 
20 februari 2003
 
Door Petra & Sybrand (bouwnr 389 woningtype F Eiland 3) is een website http://sybrand.net vervaardigd met o.a. informatie en nieuws van woningtype F en foto's van de bouw. De link naar deze website is ook geplaatst op de pagina Links van deze website.

foutje tijdens bouw van woningtype F
achtergevel.jpg

19 februari 2003
 
Van Carla en Erwin (bouwnr 401) kregen we een e-mail met het bericht van tochwel een behoorlijke fout tijdens de bouw van bouwnummer 399 t/m 402 van woningtype F op eiland 3. Bij dit rijtje hebben ze namelijk de achtergevel omgedraaid. De achterdeur zit links ipv rechts en dus bij de vide!!! Dit hebben Erwin en Carla meteen doorgebeld aan de aannemer Bontenbol maar ondertussen hebben ze wel het plafond al geplaatst, zie foto!!
 
 
 
15 februari 2003
 
Even een update van de laatste vorderingen van de bouw (zie ook foto's). Bij Eiland 3 zijn nu bij de eerste 3 blokken de kozijnen geplaatst, hopelijk gaat het niet zo vriezen deze week zodat ze met de eerste verdieping kunnen beginnen. Bij Eiland 11 hebben ze bij verschillende blokken de stenen gemetseld. En bij bouwnummers 188 t/m 193 zijn ze met de dakbedekking bezig, verder waren tot onze verbazing de bovenramen al geplaatst! Het plaatmateriaal is nog niet geplaatst (heb ik ook nog niet zien liggen) dus daar moeten we nog even op wachten...
 
14 februari 2003
 
Door een aantal bezoekers van deze website het initiatief genomen voor het oprichten van een bewonersvereniging. Ellen Wieland (eiland 11, bouwnr 203) en Erik Lukkassen (eiland 1, bouwnr 114)  hebben een enquete opgesteld om de interesse en de behoefte te peilen voor een bewonersvereniging. De enquete is door Bouwfonds verstuurd naar de toekomstige bewoners van projectfase 1 van Eilandenrijk Terwijde. Indien je de enquete niet ontvangen hebt, dan is via deze link de enquete ook uit te printen.

Zie ook op deze website de pagina van de bewonersvereniging

11 februari 2003
 
Gister heeft de website een nieuw record aan hits gehaald, maar liefst 117 hits op 1 dag !! Leuk om te zien dat de website en het forum veel bekeken worden.
 
9 februari 2003
 
Voor o.a. woningtype C van eiland 11 is een website met foto's vervaardigd door Jeroen en Alexandra: www.home.zonnet.nl/jeroen.vanderleer/huis.html  De link naar deze website is ook geplaatst op de pagina Links van deze website.
 
8 februari 2003
 
Nieuwe foto's en natuutuurlijk weer vooral foto's van de vergevorderde woningen van bouwnummers 188 t/m 193. Daar zijn we nu ook omhoog geklommen om de eerste verdieping van binnen te zien, ziet er erg leuk uit vooral door de lichtinval van het 'uitstekende' raam! Met de afwerking van het dak zijn ze ook verder gegaan en verder is al het issolatiemateriaal geplaatst en is het metselwerk klaar. Dus volgende week mischien het plaatmateriaal? We zijn benieuwd hoe dat er in het echt er uit ziet...Op eiland 3 hebben ze bij ons blok de vloer van de eertste verdieping gestort en zijn ze bij de andere blokken verder gevorderd met de muren.
 
7 februari 2003
 
Voor de waterwoningen van eiland 2 is een website vervaardigd door Marcel & Yvonne: website members.lycos.nl/waterwoning De link naar deze website is ook geplaatst op de pagina Links van deze website.
 
2 februari 2003
 
We hebbben vandaag het slechte weer doorstaan om toch even een paar foto's voor de website te maken. Op eiland 3 is de afgelopen week niet zo veel gedaan, wel zijn bij bouwnummers 416 t/m 421 de kozijnen geplaatst. Op eiland 11 zijn bij bouwnummers 188 t/m 193 nu ook de 'uitstekende' kozijnen op de eerste verdieping geplaatst, is isolatie materiaal aangebracht en is men begonnen met metselen. Volgende keer gaan we de stijgers op klimmen zodat we ook wat foto's van binnen kunnen maken van deze woningen.
 
31 januari 2003
 
Het forum is vandaag opgeschoond! Hierbij zijn reacties verwijderd die niet meer van toepassing waren en andere berichten van toekomstige bewoners zijn verplaatst naar de bewonerspagina van deze website. Ook zijn reacties die betrekking hebben op een bepaald onderwerp samengevoegd om het forum overzichtelijk te houden.
 
Op het forum graag zoveel mogelijk de reactie's m.b.t. een bepaald onderwerp proberen bij elkaar te houden, zo blijft het forum overzichtelijk!
 
30 januari 2003
 
Wij hebben een e-mail ontvangen van de Gemeente Utrecht dat de straatnamen en huisnummers wel bekend zijn maar dat nog niet alle formele besluiten zijn genomen. Zodra de formele besluiten zijn genomen ontvangen wij per post een exemplaar van het huisnummerbesluit en een tekening waarop alle straatnamen en huisnummers van de 712 woningen vermeld zijn. Deze gegevens zullen we, zodra we deze per post hebben ontvangen, op de website zetten!!!
 
25 januari 2003
 
Ook dit weekend zijn we weer even naar de bouw geweest om de vorderingen bij woningtype F te zien. Deze week helaas geen nieuwe foto's op de website. Op de bouwplaats bleken de batterijen van de digitale camera leeg te zijn. En dat was erg jammer want vooral bij eiland 11 was er veel gedaan afgelopen week. Bij eiland 11 zat bij het eerste blok (bouwnr 188 t/m 193) het dak eral op!!! Zowel bij de beneden als bovenverdieping waren de kozijnen geplaatst. Middels de steigers kan je ook de bovenverdieping bekijken. Het plafond wordt aan de achterkant echt hoog. Bij de andere blokken op eiland 11 worden nu ook de muren van de bovenverdieping geplaatst en de kozijnen. Bij eiland 3 gaat het ook erg hard. Bij het grootste deel zijn al de muren van de benedenverdieping geplaatst en zitten de betonplaten van het plafond eral in. Op de bouwplaats kwamen we ook onze buren tegen, Falco en Esther van bouwnr 411. Leuk om met toekomstige buren kennis te maken!!!
 
24 januari
 
De straatnamen van Eilandenrijk Terwijde zijn bekend. Vorige week heb ik een e-mail verzonden naar het wijkbureau Leidsche Rijn voor de straatnamen van alle bouwnummers van woningtype F op eiland 3 & 11. Helaas kreeg ik een e-mail terug met alleen de straatnaam van onze straat en niet van de rest. De straatnaam van bouwnummer 413 t/m 415 eiland 3 is Walter Kollolaan. Ik weet niet of dit ook de straatnaam is voor alle bouwnummers van woningtype F op eiland 3. De straatnamen zijn op te vragen middels volgend e-mailadres: wijkbureau.leidscherijn@Utrecht.nl
 
20 januari 2003
 
Via de e-mail hebben we van Jeroen en Alexandra (Bouwnr. 227) vernomen dat op de website van www.eilandenrijk.nl vermeld staat dat alle woningen van woningtype F zijn verkocht. Op de bewonerspagina van deze website is te zien wie de toekomstige bewoners van woningtype F zijn. Momenteel zijn er van de 57 woningen al 10 toekomstige bewoners bekend!
 
18 januari 2003
 
Vanmiddag zijn we weer wezen kijken naar de vorderingen op de bouw en natuurlijk zijn er dan ook weer nieuwe foto's van woningtype F. Bij eiland 3 zijn bij de eerste 3 blokken 407 t/m 421 de buitenste muren geplaatst en bij de eerste 2 blokken ook het plafond. Bij het eerste blok 416 t/m 421 is men ookal begonnen met het aanbrengen van het leidingwerk in het plafond. Bij alle andere blokken bij eiland 3 is men bezig met de stelwerkzaamheden om daarna te gaan starten met het lijmen van de betonblokken. Bij eiland 11 zijn bij de eerste 2 blokken de kozijnen al grotendeels geplaatst op de beneden verdieping. Ook staan bij blok 188 t/m 193 de stenen al klaar voor de buitenmuren, hiervoor wordt een steiger geplaatst om te kunnen metselen. Wat ons opviel was dat bij dit blok bij de hoekwoningen bij de glaspui een paal is geplaatst, deze staat niet vermeld op de tekeningen. De vraag is of deze blijft staan (is niet mooi namelijk) en ook bij de tussenwoningen wordt geplaatst?
 
17 januari 2003
 
De bewonerspagina van de website is aangepast. Vanaf heden zijn er ook overzichten voor toekomstige bewoners van woningtype A, B, C, D en E van Eiland 3 & 11. De berichten van toekomstige bewoners van eiland 3 & 11, die heden op het forum vermeld staan, zullen worden geplaatst op de bewonerspagina. Andere toekomstige bewoners kunnen middels het formulier een bericht laten plaatsen op de bewonerspagina. Over twee weken zullen de berichten op het forum bij eiland 3 & 11 worden verwijderd omdat deze berichten dan vermeld staan op de bewonerspagina. Toekomstige bewoners van de eilanden 1 en 2 en de eilanden 9 en 10 kunnen middels het forum nog in contact komen met andere toekomstige bewoners. Het forum kan daarnaast door alle toekomstige bewoners van de eilanden 1 en 2, de eilanden 3 & 11 en de eilanden 9 en 10 gebruikt blijven worden voor het uitwisselen van projectgegevens zoals bijvoorbeeld over aankoop keuken, badkamer, kopersvereniging, hypotheken etc.
 
12 januari 2003
 
We zijn weer even op de bouwplaats geweest en hebben een paar nieuwe foto's op de site gezet. Op eiland 3 zijn bij het eerste blok de muren geplaatst en hebben ze bij het tweede blok (o.a bij onze woning) stellages gebouwd zodat ze daar binnenkort ook met de muren verder gaan. Verder zijn ze bezig geweest de sloot uit te graven zodat deze nu net zo breed wordt als het water op de andere eilanden. Bij eiland 11 staat bij de bouwnummers 182 tot 187 allles klaar om met de eerste verdieping te beginnen en verder staan de kozijnen ook al gereed! Het is ons opgevallen dat de grote glas partij uit 2 gedeeltes bestaat en dat zelfs de sloten voor het klapraam er al in zitten!
 
7 januari 2003
 
3 oktober 2002 is door Bouwfonds Fortis aan de kopers van 21 woningen eiland 11 (type A/C/D) een brief verstuurd dat ze geen gebruik zouden maken van art. D van de koop-/aannemingsovereenkomst. Dit houdt in dat ze uiterlijk 3 jan hadden moeten beginnen met de bouw. Dat is niet gebeurd en daarmee is Bouwfonds Fortis in gebreke. Vervolgens treden artikel 14 lid 2 en 20 lid 1 in werking van de Algemene Voorwaarden (GIW-boekje). Als Bouwfonds Fortis niet binnen 14 dagen na schriftelijk in gebrekestelling begint met de bouw mogen kopers de koop laten ontbinden. Volgens artikel 20 lid 1 hebben ze vervolgens recht op (o.a.) een schadevergoeding van 10% van de koopsom. Zie voor meer info o.a. het bericht van Jeroen en Alexandra (bouwnummer 227, eiland 11, woningtype C) op het forum van deze website.
 
6 januari 2003
 
Van Femke en Andre (bouwnummer 416, eiland 11 woningtype F) hebben wij per e-mail vernomen dat er in de weken van kerst en oud en nieuw toch werkzaamheden hebben plaatsgevonden op het bouwterrein. Dit hadden we niet verwacht en zijn dus niet wezen kijken afgelopen weekend naar de vorderingen. Bij eiland 11 woningtype F is men begonnen met het plaatsen van de buitenmuren. Dus aankomend weekend gaan we even kijken en nieuwe foto's maken die dan ook weer op de website worden geplaatst. 
 
21 december 2002
 
Het terrein is afgezet met hekken, waardoor je met de auto niet meer bij eiland 11 kan komen! We vragen ons af of dit vanwege de kerstvakantie is of permanent? Maar via eiland 3 kan je lopend via het bruggetje nog wel bij eiland 11 komen. Dus ook foto's van de (hoge!) muren op de eerste verdieping van bouwnummers 188-193 op eiland 11. Bij eiland 3 zijn alle dekvloeren geplaatst en gaat men beginnen met de muren. Dus al met al is er toch nog wel wat gedaan, ondanks de vorst van de afgelopen weken!
 
7 december 2002
 
Ondanks dat het erg koud is buiten zijn we toch even naar het bouwterrein geweest om te kijken hoever ze afgelopen week zijn gevorderd met de bouw. Bij eiland 11 is men bij het eerste blok al begonnen met het neerzetten van de eerste verdieping!!! Er is al goed te zien hoe de eerste verdieping eruit gaat zien wat betreft schuine muur en hoogte van plafond. Bij nog niet alle blokken van woningtype F op eiland 11 is het plafond aangebracht. Bij eiland 3 is afgelopen week bij de meeste blokken de riolering in huis aangelegd. Bij eiland 3 lagen de materialen voor het plaatsen van de dekvloer en de buitenste wanden al klaar. Helaas gaat het komende week vriezen en het is dus afwachten hoe de bouw van de week zal vorderen. Deze week helaas geen foto's maar volgende week hopelijk wel!
 
1 december 2002
 
Het gaat erg hard met de ruwbouw van woningtype F zowel op eiland 3 als op eiland 11. Op eiland 3 zijn de heiwerkzaamheden gereed en is men begonnen met het aanleggen van de fundering. Volgende week zal men waarschijnlijk ook beginnen met het aanleggen van de riolering in huis, de spullen hiervoor lagen al klaar. Bij eiland 11 is men begonnen met het in het plafond aanleggen van het leidingwerk en de luchtkanalen voor de mechanische ventilatie. Ook is bij een blok woningen, waarbij deze werkzaamheden al gereed zijn, het plafond gestort met beton. Zie foto's!
 
23 november 2002
 
Er zijn weer nieuwe foto's! Vandaag zijn we naar de bouwplaats geweest om te kijken wat de vorderingen zijn. Bij eiland 3 zijn de hei-werkzaamheden grotendeels al gereed. Alleen bij de bouwnummers 389 t/m 397 is nog niet geheid. Bij de andere woningen van woningtype F is de woning zelf al geheid en dienen de schuurtjes nog te gebeuren. Nu was ook te zien waar onze woning komt te staan, een paar weken geleden was dit nog niet helemaal duidelijk. Bij eiland 11 gaat het erg snel. Twee weken geleden was daar geheid en lag bij 1 blok de fundering. Nu was men al bezig met het aanleggen van de riolering in huis voordat het dek wordt geplaatst en het plaatsen van de buitenste wanden. Bij een blok was zelfs het plafond al geplaatst. 
 
 
22 november 2002
 
De erfpacht van de grond van o.a. woningtype F is eindelijk overgedragen door de gemeente Utrecht aan Bouwfonds. Dus vanaf heden kunnen de akten worden getekend bij de notaris. Wij gaan a.s. dinsdag 26 november de akten tekenen bij de notaris.
 
 
13 november 2002
 
De website is vanaf nu bereikbaar via de zoekmachines: www.google.com, www.altavista.com, www.lycos.nlwww.vinden.nl, www.track.nl, maar ook via www.leidscherijn.nl en 030-wonen.pagina.nl.
 
 
9 november 2002
 
De eerste foto's van woningtype F van eiland 3 en 11 zijn geplaatst op deze website. Zoals te zien is op de foto's is men reeds gestart met de eerste woningen van woningtype F op eiland 11. De heipalen zijn bij deze woningen al geplaatst en tevens is bij 1 blok van 6 woningen al de fundering geplaatst.
 
 
4 november 2002
 
Vandaag van de notaris gehoord dat de erfpacht van de grond voor o.a. woningtype F nog niet overgedragen is door de gemeente aan bouwfonds, dit gaat 15 november gebeuren, daarna worden afspraken gemaakt met de kopers voor het onderteken van de akten.
 
 
1 november 2002
 
Enkele nieuwsberichten uit het Utrechts Nieuwsblad:
 
De fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Leidsche Rijn wordt pas 2010 aangelegd, eerst was er sprake dat de brug versneld aangelegd zou worden:
 
Leidsche Rijn krijgt mogelijk volgend jaar (2003) een provisorische treinverbinding met Utrecht Centraal. De trein gaat rijden vanuit het tijdelijke station Terwijde aan de Utrechtseweg.  Daar is al begonnen met de bouw van een tijdelijke halte, die eind volgend jaar in de gewone dienstregeling van de NS wordt opgenomen.
 
Zie bron www.utrechtsnieuwsblad.nl voor meer informatie.
 
 
29 oktober 2002
 
60% van de woningen van woningtype F van eiland 3 en 11 zijn verkocht en tevens zijn alle benodigde toestemmingen, beschikkingen en vergunningen verkregen. Dit betekent dat in de loop van de maand november gestart gaat worden met de bouwactiviteiten.
 
 
22 oktober 2002
 
Afgelopen zondag zijn we naar het bouwterrein geweest om te kijken waar ons toekomstige huis ongeveer komt te staan. Een paar maanden geleden voordat we besloten het huis te kopen was er nog weinig te zien en was het alleen nog een grote kale vlakte. Het bouwterrein was niet geheel afgesloten (aan de kant van de afrit van de snelweg is het mogelijk het bouwterrein op te komen) en daardoor konden we het bouwterrein op en bepalen waar ons toekomstige huis ongeveer komt te staan, de exacte plek is nog niet vast te stellen. Op het bouwterrein kan je wel al  zien waar welk eiland ongeveer komt en ook waar bepaalde woningtypen komen te staan. Bij eiland 3 zijn ze nog bezig met het grondwerk en het aanleggen van de riolering terwijl ze bij eiland 11 hiermee al gereed zijn. Tevens is het aanleggen van het water tussen de eilanden al grotendeels gerealiseerd en staan er heimachines en bouwketen. Binnenkort zullen er ook foto's op deze website komen te staan en kunnen jullie zien hoe het bouwterrein er nu uitziet.

Home

Nieuws | Bewonersvereniging | Project info | Bewoners | Foto's | Forum | E-mail | Links